Vacature Adviseur

Ten behoeve van de ondersteuning en advisering van de Commissie Doelmatigheid Hoger Onderwijs zijn wij per direct op zoek naar een  adviseur met kennis van het hoger onderwijs (32 uur tot 36 uur).

Organisatie
De Commissie Doelmatigheid Hoger Onderwijs (CDHO) is een onafhankelijke commissie die de Minister van OCW adviseert. De CDHO beoordeelt aanvragen van hogescholen en universiteiten voor de bekostiging van nieuwe opleidingen, het uitbreiden en veranderen van bestaand onderwijsaanbod, op een zodanige wijze, dat de middelen die de overheid voor het hoger onderwijs ter beschikking stelt doelmatig worden besteed. Daarnaast adviseert de commissie de Minister van OCW over algemene en sectorspecifieke problemen aangaande de macrodoelmatigheid van het opleidingsaanbod en over fusies tussen hogescholen. De CDHO werkt nauw samen met de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO) en de Inspectie van het Onderwijs. De commissie wordt ondersteund door een klein team bestaande uit een coördinator, drie adviseurs en een officemanager. De CDHO is gehuisvest in het kantoor van de NVAO in Den Haag.

Werkzaamheden
Als adviseur behandel je aanvragen van hogescholen en universiteiten voor het bekostigen van nieuwe opleidingen en het uitbreiden of veranderen van bestaand aanbod binnen het hoger onderwijs. Bij de behandeling van ontvangen aanvragen staat de vraag centraal of de opleiding tegemoet komt aan een arbeidsmarktbehoefte waaronder mede begrepen een maatschappelijke en een wetenschappelijke behoefte en of realisering niet leidt tot onevenredig nadelige effecten voor het bestaande opleidingenaanbod in het desbetreffende onderwijsdomein. Je bereidt zelfstandig de door de commissie uit te brengen adviezen voor. Daarnaast ben je betrokken bij de uitvoering van brede analyses, de organisatie van interne en externe activiteiten (bijeenkomsten, presentaties e.d.) en fungeer je als sparringpartner voor de andere adviseurs, onder wie ook begrepen de coördinator van het bureau.

Profiel

  • Je beschikt over een zeer goed analytisch vermogen;
  • Je bent integer, politiek-bestuurlijk sensitief en je kunt complexe zaken op een heldere, scherpe wijze over het voetlicht brengen- zowel schriftelijk als mondeling;
  • Je denkt creatief en oplossingsgericht, werkt zelfstandig en stelt de juiste prioriteiten;
  • Het is een pre als je goed op de hoogte bent van de ontwikkelingen in het hoger onderwijs en affiniteit hebt met juridische vraagstukken.

Eisen

Wij verwachten dat je aantoonbaar beschikt over een universitaire masteropleiding Nederlands recht, uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift en goede kennis van Office-applicaties. Relevante werkervaring in een hoger onderwijs-, overheids- of bestuurlijke organisatie strekt tot aanbeveling.

Aanbod 

  • Arbeidsovereenkomst voor  32 tot 36 uur (0,89-1,0 fte) voor een periode van één jaar met de intentie tot verlenging;
  • Salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring, tussen €2.957,19 (start op schaal 10 CAO Rijk) en €5.343,27 bruto (max schaal 11 CAO Rijk) per maand op fulltime basis*;
  • Secundaire arbeidsvoorwaarden conform CAO Rijk, waaronder het Individueel Keuze Budget (IKB) van 16,37% van het bruto salaris; of minimaal 21,6 IKB-uren** en 144 vakantieuren (bij een fulltime dienstverband), pensioen ABO en arbeidsongeschiktheidsverzekering bij Loyalis en reiskosten woon-werkverkeer, thuiswerkvergoeding en werkgeversbijdrage inrichting thuiswerkplek;
  • Hybride werkomgeving: deels op ons kantoor in Den Haag en deels vanuit huis;
  • Laptop en mobiele telefoon

*op 1 april 2023 wordt het salarisgebouw met 3% verhoogd en op 1 januari 2024 met 1,5%
**op 1 januari 2023 wordt het aantal IKB-uren naar 64 verhoogd (bij een fulltime dienstverband).

Sollicitatieprocedure

Wil je deel uitmaken van ons team, stuur dan je motivatiebrief en cv naar vacature@nvao.net. Voor meer informatie over de functie en de organisatie kun je contact opnemen met Veerle Sleegers-Sanderink, coördinator bureau CDHO: 070-8505300.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.