Skip navigatie

Vacature Juridisch Adviseur Bureau CDHO

De Commissie Doelmatigheid Hoger Onderwijs is per direct op zoek naar een juridisch adviseur met kennis van het hoger onderwijs die ons gezellige team komt versterken (0,6 tot 1 fte).

Over de CDHO
De Commissie Doelmatigheid Hoger Onderwijs (CDHO) is een onafhankelijke commissie die de Minister van OCW adviseert. De hoofdtaak van de CDHO is het beoordelen van aanvragen van hogescholen en universiteiten voor de bekostiging van nieuwe opleidingen, het uitbreiden en veranderen van bestaand onderwijsaanbod en wijziging van de indeling van opleidingen in het RIO. Daarnaast adviseert de commissie de Minister van OCW over actuele ontwikkelingen rond de macrodoelmatigheid van het opleidingsaanbod. De commissie wordt momenteel ondersteund door een klein team bestaande uit een coördinator/commissiesecretaris, drie adviseurs en een officemanager. De CDHO is gehuisvest in het kantoor van de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO) in Den Haag.

Werkzaamheden
Als juridisch adviseur behandel je aanvragen van hogescholen en universiteiten voor het bekostigen van nieuwe opleidingen en het uitbreiden of veranderen van bestaand aanbod binnen het hoger onderwijs. Bij de behandeling van ontvangen aanvragen staat de vraag centraal of de aanvrager heeft aangetoond dat de beoogde opleiding tegemoet komt aan een arbeidsmarktbehoefte en of er binnen het bestaande opleidingsaanbod ruimte is om de beoogde opleiding te realiseren. Je bereidt zelfstandig, maar in nauw overleg met je collega’s, de door de commissie uit te brengen adviezen voor. Daarnaast ben je betrokken bij de uitvoering van analyses van de ontwikkelingen binnen het hoger onderwijsaanbod en draag je actief bij aan de interne kwaliteitszorg van het bureau. Je fungeert als sparringpartner voor de adviseurs en de coördinator van het bureau en je onderhoudt contact met de juristen bij de organisaties waarmee de CDHO samenwerkt.
Als juridisch adviseur ben je daarnaast belast met het bewaken van de juridische houdbaarheid en kwaliteit van alle documenten die de CDHO betreffen, van het instellingsbesluit en de governance regeling tot de adviezen van de commissie. Je zorgt er ook voor dat de communicatie van de commissie, onder andere via de website, voldoet aan alle wettelijke vereisten inzake privacy en toegankelijkheid. Je verzorgt samen met de coördinator van het bureau de ondersteuning van het ministerie van OCW bij bezwaar- en beroepsprocedures en je denkt constructief mee over toekomstige wijzigingen in wet- en regelgeving die raken aan de macrodoelmatigheid.

Profiel
Je beschikt over een zeer goed analytisch vermogen. Je bent integer, politiek-bestuurlijk sensitief en je kunt complexe zaken op een heldere, scherpe wijze over het voetlicht brengen- zowel schriftelijk als mondeling. Je denkt creatief en oplossingsgericht, kunt goed samenwerken en je planningsvaardigheden stellen je in staat om goed om te gaan met strakke deadlines. Het is een pre als je goed op de hoogte bent van de ontwikkelingen in het hoger onderwijs(recht).

Eisen
Wij verwachten dat je aantoonbaar beschikt over een universitaire masteropleiding Nederlands recht, uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift en goede kennis van Office-applicaties. Relevante werkervaring in een hoger onderwijs-, overheids- of bestuurlijke organisatie strekt tot aanbeveling.

Aanbod

 • Arbeidsovereenkomst voor 0,6 – 1,0 fte voor een periode van 1 jaar met de intentie tot verlenging;
 • Salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring, tussen € 3.662,77 en € 6.320,43 (schaal 11 & 12) bruto per maand op fulltime basis (36 uur)*;
 • Secundaire arbeidsvoorwaarden conform CAO Rijk, waaronder:
  • het Individueel Keuze Budget (IKB) van 16,37% van het brutosalaris*;
  • minimaal 64 IKB-uren en 144 vakantie-uren per jaar (bij een fulltime dienstverband);
  • pensioen ABP en arbeidsongeschiktheidsverzekering bij Loyalis;
  • reiskosten woon-werkverkeer, thuiswerkvergoeding en werkgeversbijdrage inrichting thuiswerkplek;
  • Hybride werkomgeving: vanuit huis en op kantoor;
  • Laptop en mobiele telefoon.

* M.i.v. 1 juli 2024 worden de salarisbedragen in de CAO Rijk verhoogd met 8,5% en vervolgens verhoogd met € 50,– (bruto) en het IKB-budget wordt verhoogd tot 16,50% van het salaris.

Solliciteren 
Wil jij deel uitmaken van ons team, stuur dan je motivatiebrief en CV naar vacature@nvao.net, ter attentie van mevrouw M. Meylaerts. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met mevrouw V. Sanderink, coördinator bureau CDHO, via telefoonnummer 070-8505300 of per email (v.sanderink@cdho.nl).

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.