T.b.v. de ondersteuning en advisering van de Commissie Doelmatigheid Hoger Onderwijs zijn wij per direct op zoek naar een (juridisch) beleidsmedewerker (m/v) met kennis van het hoger onderwijs (0,8 tot 1 fte).

 

Organisatie De Commissie Doelmatigheid Hoger Onderwijs (CDHO) is een onafhankelijke commissie die de Minister van OCW adviseert. De CDHO beoordeelt aanvragen van hogescholen en universiteiten voor de bekostiging van nieuwe opleidingen, het uitbreiden en veranderen van bestaand onderwijsaanbod, op een zodanige wijze, dat de middelen die de overheid voor het hoger onderwijs ter beschikking stelt doelmatig worden besteed. Daarnaast adviseert de commissie de Minister van OCW over algemene en sectorspecifieke problemen aangaande de macrodoelmatigheid van het opleidingsaanbod. De commissie wordt ondersteund door een klein team van vier beleidsmedewerkers en een officemanager. De CDHO is gehuisvest in het kantoor van de Nederlands Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO) in Den Haag.

 

Werkzaamheden Als beleidsmedewerker behandel je aanvragen van hogescholen en universiteiten voor het bekostigen van nieuwe opleidingen en het uitbreiden of veranderen van bestaand aanbod binnen het hoger onderwijs. Bij de behandeling van ontvangen aanvragen staat de vraag centraal of de opleiding bijdraagt aan de verdere ontwikkeling van de Nederlandse kennissamenleving, of de opleiding tegemoet komt aan een arbeidsmarktbehoefte en of realisering niet leidt tot nadelige effecten voor de benutting van de bestaande landelijke infrastructuur in het desbetreffende onderwijsdomein. Je bereidt zelfstandig de door de commissie uit te brengen adviezen voor. Daarnaast ben je betrokken bij de uitvoering van brede analyses, de organisatie van interne en externe activiteiten (bijeenkomsten, presentaties e.d.) en fungeer je als sparringpartner voor de andere beleidsmedewerkers, onder wie ook begrepen de coördinator van het bureau.

 

De juridisch beleidsmedewerker is daarnaast belast met het bewaken van de juridische houdbaarheid en kwaliteit van alle documenten die de CDHO betreffen, van het instellingsbesluit en de governanceregeling tot de adviezen van de commissie. Je verzorgt ook de ondersteuning bij bezwaar- en beroepsprocedures.

 

Profiel Je bent goed op de hoogte van de ontwikkelingen in het hoger onderwijs. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen, ben je integer, politiek/bestuurlijk sensitief en communiceer je op heldere wijze. Je denkt creatief en oplossingsgericht, werkt zelfstandig en stelt de juiste prioriteiten.

 

Eisen Wij verwachten dat je aantoonbaar beschikt over een relevante afgeronde universitaire masteropleiding, uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift, relevante werkervaring en goede kennis van Office-applicaties. Werkervaring in een hoger onderwijs-, overheids- of bestuurlijke organisatie strekt tot aanbeveling.

 

Aanbod De arbeidsvoorwaarden zijn overeenkomstig de rechtspositieregeling van de

sector Rijk. Voor deze functie geldt een salaris in schaal 11 (BBRA) met een maximale uitloop naar schaal 12 (BBRA). Aanstelling geschiedt op basis van een tijdelijk contract van één jaar, mogelijk om te zetten in een vaste aanstelling.

 

Solliciteren Spreekt deze vacature je aan, dan verwachten wij een schriftelijke reactie voorzien van een curriculum vitae uiterlijk op 17 april 2018. 

Stuur je reactie naar personeelszaken@nvao.net. Voor meer informatie over de procedure kun je telefonisch contact opnemen met mevrouw C. Ramsaran, HR adviseur a.i.: 070-3122311. Voor inhoudelijke informatie kun je telefonisch contact opnemen met mevrouw V. Sanderink, plaatsvervangend bureaucoördinator CDHO: 070-8505306.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.